Nieuws

Persbericht

Meer dan 500 burgers helpen elkaar via het onbelast bijverdienen

Sinds 15 juli kunnen werknemers, zelfstandigen en gepensioneerden tot €500 onbelast per maand bijverdienen. In deze periode deden 108 burgers dat via occasionele dienstverlening tussen particulieren en 445 via het verenigingswerk. “Wie dat wil kan tot €6.000 per jaar onbelast bijverdienen. Wij noemen dat plussen,” vertelt minister van Sociale Zaken Maggie De Block (Open Vld).
Persbericht

Mobiliteitsbudget: keuze tussen bedrijfswagen, alternatief vervoer of extra netto

Werknemers met een bedrijfswagen kunnen die binnenkort inruilen voor een mobiliteitsbudget. “De werkgever betaalt geen cent extra en de werknemer krijgt geen cent minder. Met deze formule vergroten we de keuze” vertelt minister Maggie De Block (Open Vld)
Persbericht

Begrotingscontrole en jobdeal: beslissingen sociale zaken en volksgezondheid

Geen besparingen op kankerbehandelingenStijging netto-inkomen voor deeltijdse werkhervatting langdurig ziekenPremie voor professionele re-integratieZachte landingsbanenRecht op ziekteuitkering voor werkende 65-plussers Maggie De Block, minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, heeft haar woord gehouden: ze bespaart geen geld op nieuwe kankerbehandelingen. Ze maakt ook gebruik van de begrotingscontrole om een aantal aanvullende maatregelen te nemen om de werkgelegenheid te…
Persbericht

Een miljoen vrijwilligers in ons land krijgen sterker statuut

Ongeveer een miljoen vrijwilligers in ons land krijgen een verduidelijkt en versterkt statuut. Het gaat om vrijwilligers die zich inzetten bij verenigingen met socioculturele, jeugd- en sportactiviteiten, in maatschappelijke dienstverlening en in de zorgsector en die daarvoor enkel een onkostenvergoeding krijgen.
Nieuws

Terugbetaling psychologische zorg voor volwassenen is eerste stap naar meer

De terugbetaling van psychologische zorgen in de eerste lijn gaat eind dit, begin volgend jaar van start. Omdat het budget beperkt is, is gekozen om de terugbetaling in eerste instantie voor te behouden aan volwassen van 18 tot en met 64 jaar. Jaarlijks zullen zo’n 120.000 volwassenen met vaak voorkomende psychische aandoeningen tot maximum acht consultaties bij een erkende klinisch psycholoog of orthopedagoog terugbetaald krijgen.
Persbericht

Positief nieuws voor patiënten met zeldzame spierziekte 5q-SMA

Belgische patiënten met de zeldzame spieraandoening 5q-spinale musculaire atrofie (5q-SMA) krijgen vanaf 1 september 2018 de behandeling met het weesgeneesmiddel nusinersen terugbetaald. Dat heeft minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid Maggie De Block gisteravond beslist. SMA is een ernstige progressieve ziekte die voorkomt voor bij 1 op 6.000 à 10.000 mensen. De terugbetaling is het resultaat van een gezamenlijke onderhandeling met Nederland, in het kader van het…
Persbericht

Eerste update Mijngezondheid biedt burger extra mogelijkheden

Mijngezondheid, de personal health viewer die minister van Volksgezondheid Maggie De Block twee maanden geleden lanceerde, krijgt er drie nieuwigheden bij. Het portaal is nu ook in het Duits beschikbaar, burgers worden de weg getoond naar betrouwbare info over gezondheid en vanuit het portaal kan je rechtstreeks doorklikken naar de eBox. 
Persbericht

Nieuw statuut plussen start vanaf 15 juli: €500 euro per maand onbelast bijverdienen

Vanaf 15 juli 2018 zullen werknemers, zelfstandigen en gepensioneerden tot € 500 onbelast per maand kunnen bijverdienen via occasionele dienstverlening aan particulieren. Dezelfde vrijstelling zal gelden voor bijverdiensten via de deeleconomie en het verenigingswerk, bijvoorbeeld als sportcoach.
Persbericht

52.000 nieuwe jobs in een jaar tijd

In een jaar tijd zijn er in ons land ruim 51.613 jobs bijgekomen. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van de Rijksdienst voor Sociale Zekerheid. “Ik hoop dat de bijkomende daling van de loonkost voor extra jobs zal blijven zorgen”, vertelt minister van Sociale Zaken Maggie De Block.
Persbericht

Al 1,6 miljoen verstrekkingen door de huisarts sneller terugbetaald aan de patiënt dankzij digitalisering

3.500 huisartsen maakten deze maand gebruik van eAttest, de softwaretoepassing om getuigschriften digitaal naar het ziekenfonds van de patiënt te versturen. Sinds de lancering begin dit jaar zijn al meer dan 1,6 miljoen getuigschriften op die manier en verwerkt. Dat blijkt uit cijfers van het Nationaal Intermutualistisch College.

Geen inhoud gevonden voor de geselecteerde criteria.