Nieuws

Persbericht

Duidelijkheid over alcoholverkoop aan minderjarigen

De regels rond alcohol zijn te complex. Vandaag zijn gefermenteerde sterke dranken zoals vermout toegelaten vanaf 16 jaar en gedistilleerde sterke dranken niet. Minister De Block schept nu duidelijkheid: van 16 tot 18 jaar is enkel bier of wijn toegelaten. Daarmee wordt een belangrijk punt van het alcoholplan uitgevoerd.
Persbericht

Een miljoen vrijwilligers in ons land krijgen sterker statuut

Ongeveer een miljoen vrijwilligers in ons land krijgen een verduidelijkt en versterkt statuut. Het gaat om vrijwilligers die zich inzetten bij verenigingen met socioculturele, jeugd- en sportactiviteiten, in maatschappelijke dienstverlening en in de zorgsector en die daarvoor enkel een onkostenvergoeding krijgen.
Persbericht

Vergoeding voor wie langer werkt via zachte landingsbanen

De regering keurt deze maatregel goed om werknemers na hun 60ste langer aan de slag houden. Zo kunnen mensen zacht landen naar het einde van hun carrière. Volgens de FOD Sociale Zekerheid zouden tussen de 23.000 en 28.000 werknemers hiervoor in aanmerking komen. “De bedoeling is om langer werken in alle sectoren meer doenbaar te maken” zegt minister van Volksgezondheid en Sociale Zaken Maggie De Block (Open Vld).
Persbericht

Zorg op maat voor gedetineerden met een drugproblematiek

Minister De Block op bezoek in de gevangenis van Sint-Gillis.
Maggie De Block, minister van Volksgezondheid, trok eind vorig jaar middelen uit voor begeleiding op maat van gedetineerden met een drugproblematiek. Daartoe zijn drie proefprojecten opgestart: in de gevangenissen van Sint-Gillis/Berkendael, Hasselt en Lantin. Intussen draaien die op volle toeren.
Persbericht

51.000 nieuwe jobs in een jaar tijd

In een jaar tijd zijn er in ons land ruim 50.977 jobs bijgekomen, waarvan 48.000 in de private sector. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van de Rijksdienst voor Sociale Zekerheid. “De bijkomende daling van de loonkost blijft voor extra jobs zorgen”, vertelt minister van Sociale Zaken Maggie De Block.
Persbericht

Moderne kwaliteitswet anticipeert ook op teleconsultatie

Als zorgverleners hun patiënten helpen vanop afstand – telegeneeskunde – moeten ze dezelfde kwaliteitsvereisten respecteren als bij een fysiek contact. Minister van Volksgezondheid Maggie De Block heeft die bepaling laten opnemen in het wetsontwerp rond de kwaliteitsvolle praktijkvoering in de zorg. Vandaag gaf de ministerraad groen licht voor dit ontwerp. 
Persbericht

Extra garanties op kwaliteitsvolle en veilige zorg voor de patiënt

Kwaliteitsvolle, interdisciplinaire en veilige zorg voor de patiënt: dat wil minister van Volksgezondheid Maggie De Block garanderen via een nieuwe wet op de kwaliteitsvolle praktijkvoering. Vandaag kreeg ze groen licht van de ministerraad voor de hervorming. Zo zullen zorgverleners aan minimale kwaliteitscriteria moeten voldoen ongeacht de locatie waar ze werken, in het ziekenhuis, een privépraktijk of bij de patiënt thuis.  
Nieuws

Vacature: social-mediastrateeg bij minister Maggie De Block

We zijn op zoek naar een creatieve social-mediastrateeg om de kanalen van minister Maggie De Block nog verder uit te bouwen. 
Persbericht

Glucosesensors bieden diabetespatiënten meer levenskwaliteit

Een goed sensorsysteem om bloedsuikerwaarden te monitoren kan de levenskwaliteit van patiënten met diabetes type 1 aanzienlijk verbeteren. Dat blijkt uit een studie door verschillende Belgische ziekenhuizen en universiteiten. Zo’n systeem biedt meer comfort en maakt een betere opvolging van de bloedglucosewaarden mogelijk, waardoor er minder complicaties optreden. In UZ Leuven en het Universitair Kinderziekenhuis Koningin Fabiola deelden patiënten met diabetes type 1 en zorgverleners…
Persbericht

Onkostenvergoeding wordt verhoogd voor vrijwilligers in sport, niet-dringend ziekenvervoer en nacht- & dagopvang

Ons land telt ongeveer 1 miljoen vrijwilligers. Om eventuele kosten te dekken die verbonden zijn aan vrijwilligerswerk is een onkostenvergoeding mogelijk. “Het maximumbedrag wordt binnenkort opgetrokken van 1.364 euro naar 2.500 euro voor 3 specifieke sectoren”, vertelt minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld).

Geen inhoud gevonden voor de geselecteerde criteria.