Persbericht

42.000 nieuwe jobs in een jaar tijd

In een jaar tijd zijn er in ons land ruim 41.900 jobs bijgekomen. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van de Rijksdienst voor Sociale Zekerheid. “De stijging zit voor meer dan 90% bij voltijdse jobs en deeltijdse jobs van meer dan 2/3de” vertelt Minister van Sociale Zaken Maggie De Block.

De Rijksdienst voor Sociale Zekerheid heeft de cijfers vrijgegeven voor het vierde kwartaal van 2017. In vergelijking met een jaar eerder zijn er 41.961 banen bij gekomen, zo blijkt. De lijn gaat al een tijdje naar omhoog. Het aantal jobs zit op het hoogste punt sinds 10 jaar. “Sinds de start van de regering Michel zijn er in totaal 143.233 jobs bijgekomen.” aldus Minister De Block.

Voor Minister De Block (Open VLD) bewijzen de cijfers dan ook dat de taxshift nieuwe banen oplevert. Het grootste deel van de nieuwe jobs vinden we terug in de private sector, die groeit namelijk met 36.549 jobs. Sinds dit jaar is volgende fase van de taxshift in werking. “De verdere verlaging van de patronale lasten tot 25% zien we nog niet in de cijfers.  We kunnen dus verwachten dat de positieve evolutie op arbeidsmarkt zich blijft voortzetten.” besluit De Block.